Usein kysyttyä

Kysymys: Milloin tarvitaan vastaavaa työnjohtajaa?

Vastaus: Vastaava työnjohtaja valvoo, että rakennetaan oikein ja laadukkaasti, turvallisuusnäkökulman huomioiden. Vastaava työnjohtaja vastaa rakennusprojekteista uudiskohteissa, kuten omakotitaloissa. Vastaavaa työnjohtajaa tarvitaan myös remontointikohteissa, joissa tehdään isoja muutostöitä, kuten kellarikerroksen saunaosaston rakentamisessa tai aina kun tarvitaan rakennuslupaa.

Kysymys: Milloin tarvitaan rakennusvalvojaa?

Rakennusvalvojaa tarvitaan usein taloyhtiöiden projekteissa, kuten suuremmissa saneerauksissa ja yksittäisissä kylpyhuoneremonteissa. Rakennusvalvojan voi halutessaan palkata myös yksittäisiin omakotitaloprojekteihin, joissa tilataan valmis talopaketti koknaisuudessaan (talo+vastaava työnjohtaja). Tällöin rakennusvalvoja valvoo talonpaketin tilaajan etua rakentamisen aikana projektin edetessä.

Kysymys: Milloin tarvitsen kuntokartoitusta?

Vastaus: Jos olet myymässa taloa tai asuntoa ja haluat saada ammattilaisen näkemyksen rakenteiden kunnosta.

Kysymys: Milloin tarvitsen konsultointia?

Rakennusprojektit kannatta suunnitella etukäteen mahdollisimman hyvin. Ammattilaisen avulla projektisuunnitelmasta saadaan jouheva, jolloin säästetään paljon aikaa ja harmia, myös siinä tapauksessa kun rakennusprojekteja toteutetaan pääosin itse. Myös rakennusprojektin aikana saataa nousta kysymyksiä, joihin toivoisi ammattilaisen näkemystä ja apua.

Kysymys: Minulla on tiedossa vain pieni työ, voinko ottaa yhteyttä?

Vastaus: Ota rohkeasti yhteyttä erikokoisissa projekteissa.

Kysymys: Voiko märkätilojen vesieristyksen tehdä itse?

Vastaus: Omakotitaloissa vesieristyksen voi tehdä itse, mutta työnjälki tulee tarkastuttaa vastaavalla työnjohtajalla. Taloyhtiöissä vesieristystyöhön tarvitaan ammattihenkilö, jolla on vedeneristys sertifikaatti.