Kuntokartoitus

Kuntokartoitukset ammattitaidolla

Haluatko varmistaa, ettei pintapuolisissa rakenteissa piile yllätyksiä? Rakennusalan asiantuntija tarkastaa kohteen puolestasi.

Asuntoa tai taloa myydessä kuntoarvio on pintapuolinen tarkastus

Taloa tai asuntoa myydessä voidaan tehdä kuntoarvio. Kuntoarviossa eli kuntokartoituksessa tehdään kohteen pintapuolinen tarkastus, arvioidaan rakenteiden kunto ja mitataan pintakosteudet märkätiloista.

Kuntokartoituksen avulla asunnon ostaja ja myyjä saavat tietoa siitä, onko asunnon tai talon kunnossa jotain huomioitavaa tai korjattavaa.

Kuntokartoituksessa arvioidaan kohteen sen hetkinen tilanne

Vanhemmissa kohteissa saattaa olla puutteita, joita nykyajan rakennusmääräykset vaativat. Tämä johtuu siitä, että rakennusala ja tietoisuus rakentamisesta ovat kehittyneet ajan myötä. Tällaisia asioita ovat esimerkiksi salaojat ja sokkeleiden eristykset. Nämä puuteet kirjataan raporttiin, jotta talokaupan eri osapuolet tietävät puutteet heti ostovaiheessa.

Märkätiloissa saattaa olla kosteutta

Märkätiloissa mitataan pintakosteudet ja tehdään aistinvarainen tarkastus. Tällä pyritään selvittämään, onko vesieristys kunnossa ja onko märkätiloissa riittävä ilmanvaihto. Mahdolliset puutteet kirjataan raporttiin. Korkeat kosteusarvot voivat viitata siihen, että kosteus on päässyt rakenteisiin. Tällöin kannattaa harkita märkätilojen remontoimista.

Kohde saattaa olla moitteeton

Kuntokartoituksen teettäminen ei tarkoita sitä, että kohteessa olisi automaattisesti puutteita. Kuntoarvio on ulkopuolisen ammattilaisen tekemä kartoitus kohteesta eri osapuolille. Kuntokartoituksen voi tehdä omaan taloonsa tai asuntoonsa ilman myymistarkoitusta, jos halutaan saada ajankohtaista tietoa mahdollisista korjaustarpeista.

Tilaa kuntokartoitus!

Kuntokartoitus