Kategoriat
Rakentaminen

Taloyhtiöiden remontit

Taloyhtiön kokouksessa selkäpiitä karmii, kun edessä on kymmenien tuhansien kunnossapitotyö tai jopa satojen tuhansien putkiremontti. Ne vaativat paitsi rahaa, myös aikaa, nipistävät hetkellisesti asuinmukavuudesta ja aiheuttavat lisäharmia perheiden arkeen. Miksi ne kuitenkin kannattaa tehdä ajoissa?

Mikään ei kestä ikuisesti. Omasta sijoituksesta kannatta pitää hyvää huolta. Remontin lykkääminen liian pitkälle nostaa kustannuksia ja voi aiheuttaa vaikeuksia kiinteistön arvon pudotessa remontin rahoituksen suhteen. Tämä koskettaa niin sijoitusasunnon omistajia, kuin oman asunnon omistajia. Myös vuokralaisten asuinmukavuudesta kannattaa pitää huolta, hyvän vuokrasuhteen jatkuvuuden varmistamiseksi.

Remonttien ajoitus on tärkeää, etteivät kaikki taloyhtiön remontit ajoitu liian lähelle toisiaan. Useat samanaikaiset remonttilainat alkavat rasittaa osakkeenomistajien kukkaroa. Taloyhtiön remonttien suunnitelmat on järkevää toteuttaa hyvin ja oikeissa kokonaisuuksissa. Tähän usein tarvitaan asiantuntijan apua. Esimerkiksi putkiremontin yhteydessä on hyvä vaihtaa samalla sähkötekniikkaa ja mahdollisesti viemärit, jotta ne eivät vaatisi enää uutta laajaa remonttia.

Taloyhtiön remonteissa kannattaa aina muistaa, että kyseessä on ihmisten kodit. Saman taloyhtiön katon alla asuvilla perheillä saattaa olla hyvin erilaiset lähtökohdat remontteihin.