Valvontapalvelu

Rakennusvalvoja

Valvonta

Haluaisitko rakennusprojektiisi rakennusinsinöörin, jolla on taustalla pitkä kokemus rakentamisesta ja linjasaneerauksista myös käytännössä?

Rakennus- ja insinööripalvelu Rönnins on rakennusalan ammattilaisena luotettava kumppani ja tuki koko rakennusprojektin ajan. Laadukas rakentaminen on kestävä ratkaisu. Selkeät ohjeet ja katselmukset ehkäisevät turhia viivästyksiä ja lisäkustannuksia. Katselmuksiin kuuluvat esimerkiksi kylpyhuoneremontissa: aloituskatselmus (ennen töiden aloittamista), purkukatselmus (puretut pinnat), pohjakatselmus (pohjien tasoitusten ja lattiakaivojen tarkastaminen), vesieristeiden tarkastus (onko kalvopaksuus riittävä ja tiivistykset oikein) ja lopputarkastus (lopputuloksen tarkastaminen). Rakennusinsinööri toimittaa taloyhtiölle raportin remontista.

Tarvitsenko valvojaa?

Rakennusprojekteissa uuden kiiltävän pinnan alle jää paljon rakenteita piiloon ja pelkän pinnan perusteella ei voi päätellä rakenteiden sisustaa. Valvojaa tarvitaan useimmiten taloyhtiöiden projekteissa, kuten suuremmissa saneerauksissa ja yksittäisissä kylpyhuoneremonteissa, joissa valvoja valvoo taloyhtiön etua. Valvojaa voidaan tarvita myös yksittäisissä omakotitalojen rakennusprojekteissa, jolloin valvoja valvoo omakotitalon tilaajan etua rakennusprojektin edetessä. Valvoja valvoo siis tilaajan etua varmistaen, että rakentaminen tehdään teknisesti oikein ja hyvää rakennustapa noudattaen. Parhaiten projektit onnistuvat eri toimijoiden hyvässä yhteishengessä.

Rakennusvalvoja

Valvoja on rakennusalan asiantuntija

Rakennustyöt ovat usein laaja-alaisia ja vaativat siksi asiantuntijan näkemystä. Isoissa taloyhtiöiden saneerauksissa ja yksittäisissä omakotitalojen remontointitöissä saatetaan joutua purkamaan paljon vanhaa, jonka päälle rakennetaan uutta. Rakentamisessa, isoissa saneerauksissa ja yksittäisissä kotien remontoimisissa kannattaa olla huolellinen ja varmistaa parhaalla mahdollisella tavalla, että työt hoidetaan asianmukaisesti ja hyvää rakennustapaa kunnioittaen.

Oli kyse sitten uuden rakentamisesta, taloyhtiöiden isoista saneerauksista tai omakotitalon remontoimisesta, uuden kiiltävän pinnan alle jää paljon rakenteita piiloon. Pelkän pinnan perusteella ei voi päätellä rakenteiden sisustaa. Piiloon jäävissä rakenteissa saattaa muhia melkoinen yllätys uudenkarheasta silmää hivelevästä pinnasta huolimatta, jos on rakennettu huolimattomasti tai tahattomasti tietämättömyyttään puutteellisesti.

Valvoja valvoo tilaajan etua erilaisissa projekteissa

Valvojaa tarvitaan useimmiten taloyhtiöiden projekteissa, kuten suuremmissa saneerauksissa ja yksittäisissä kylpyhuoneremonteissa. Näissä projekteissa valvoja valvoo taloyhtiön etua. Valvojan voi myös halutessaan palkata omaan omakotitaloprojektiin, jossa tilataan valmis talopaketti (talo + vastaava työnjohtaja). Tällöin rakennustyön valvoja valvoo talonpaketin tilaajan etua rakentamisen aikana projektin edetessä.

Mitä eroa on valvojalla ja vastaavalla työnjohtajalla?

Vastaava työnjohtaja pitää nimetä projekteihin, joihin tarvitaan rakennuslupa. Tällaisia projekteja ovat esimerkiksi yksityiset omakotitaloprojektit ja isommat saneeraukset. Nämä kaksi nimikettä voi ymmärrettävästi sekoittaa toisiinsa, sillä työtehtävät ovat samankaltaiset. Kummatkin valvovat, että rakennetaan teknisesti oikein ja hyvää rakennustapaa noudattaen. Valvojaa käytetään eniten taloyhtiöiden projekteissa ja vastaavaa työnjohtajaa yksittäisissä omakotitaloprojekteissa. Valvojaa kannattaa kuitenkin harkita myös omaan mökki tai- omakotitaloprojektiin, sillä omaa kotia rakentaessa on hyvä palkata ammattilainen varmistamaan, että mahdollisilta epäselvyyksiltä ja näin ollen esimerkiksi projektin pitenemiseltä vältytään. Parhaiten projektit onnistuvat eri toimijoiden hyvässä yhteishengessä.

Varmista rakennusprojektisi onnistuminen ja varmista laadukas rakentaminen rakennusalan ammattilaisen valvonnassa.

Varmista rakennusprojektisi onnistuminen ja varmista laadukas rakentaminen rakennusalan ammattilaisen valvonnassa.