Kategoriat
Rakentaminen

Valvoja- tarvitaanko valvontaa?

Valvoja valvoo taloyhtiön etua kylpyhuoneremonteissa

Varsinkin vanhemmissa taloyhtiöissä erilaiset remontit tulevat ajankohtaisiksi. Asunto-osakkeiden kylpyhuoneita remontoidessa rakentamista valvoo rakennusvalvoja. Valvoja valvoo taloyhtiön etua ja sitä, että rakennetaan teknisesti oikein ja hyvää rakennustapaa noudattaen. Muita ajankohtaisia remontteja saattavat olla ikkunaremontit, julkisivuremontit ja isot linjasaneeraukset. Asuntokohtaiset remontit nostavat asunnon arvoa, mutta myös hyvässä kunnossa oleva talo ehkäisee arvon menetykset myös yksittäisissä osakeissa.

Tarvitseeko omakotitalon tai mökin rakentaminen valvojaa?

Valvojan voi palkata myös omakotitalon tai mökin rakentamiseen. Tässä tapauksessa valvoja valvoo, että kaikki sujuu parhaalla mahdollisella tavalla asiakkaan kannalta rakentamisen edetessä urakotsijoiden kilpailuksesta lopputarkastukseen ja kohteen käyttöönottoon. Omakotitalorakentamisessa suositaan valmiita omakotitalopakettaja avaimet- käteen malliin, jossa samassa paketissa hankitaan talopaketti ja vastaava työnjohtaja. Vastaava työnjohtaja tarvitaan silloin kun rakennetaan uutta tai muutetaan jotain siinä määrin, että tarvitaan erillinen rakennuslupa. Kummatkin ovat rakennusalan asiantuntijoita.

Rakentaminen kannattaa aina tehdä huolella

Kun rakennetaan tai remontoidaan kestävästi ja laadukkaasti vältytään ylimääräisiltä yllätyksiltä ja korjaustöiltä, jotka nostavat kustannuksia. Rakennusprojektien suunnittelu on hyvä tehdä huolella, jotta vältytään rakennusprojektin turhalta venähtämiseltä ja epämukavuudelta niin asunnon, omakotitalon tai koko taloyhtiön osalta.

Rakennusprojekti vaatii aikatauluttamista

Rakentaminen on usein monen toimijan yhteistyötä. Selvillä ohjeilla ja yhteisymmärryksellä varmistetaan, että kaikki sujuu hyvin ja ongelmitta. Rakentamisessa on monta vaihetta ja mukana on eri alan toimijoita, kuten sähköasentajia ja putkimiehiä. Kaikkien toimijoiden on oltava kartalla siitä, miten projekti etenee ja koska omat työnsä voi aloittaa tai niitä jatkaa. Osa töistä onnistuu vasta jonkun muun osuuden valmistuttua. Näin on esimerkiksi kylpyhuoneremontissa: vasta laatoitustyön jälkeen putkimies voi asentaa vesikalusteet tai sähköurakoitsija viimeistellä sähkötyöt. Parhaimmillaan rakennusprojektissa kaikki ovat ajantasalla työn edistymiseltä ja työt etenevät saumattomasti. On kuitenkin muistettava, että varsinkin vanhemmissa taloissa yllätyksiltä ei voi aina välttyä esimerkiksi rakenteita purkaessa, vaikka rakennusalan ammattilaiset osaavatkin arvella mahdolliset ongelmakohdat huolella tehdyssä suunnitteluvaiheessa.

Iloa rakentamiseen!

Laattojen saumaus